onsdag 1 november 2017

Läkarbesök och kalas

Dagarna går långsamt. Jag har länge räknat dem, och snart ser jag ljuset i tunneln. Men denna vecka går dagarna snabbt, alltför snabbt! I tisdags var jag med Matheo till ögonläkare i Vasa, då det vid fyraårskontrollen upptäcktes att synen är dålig. Han var så glad när vi skulle åka, för jag hade berättat att han inte behöver ge något blodprov vid det sjukhuset.* 
Först gjordes en vanlig synkontroll som gick ganska dåligt. Sen fick han ögondroppar så att läkaren skulle kunna kolla olika linser och se vilka som passar hans ögon, för det var helt självklart att han ska ha glasögon. Matheo tyckte att dropparna inte var så roliga, men resten av besöket var han på strålande humör! Han sken upp när jag berättade åt honom att han skulle få glasögon. Min lilla fina Matheo, jag känner mig som en dålig mamma som inte tänkt på att hans syn skulle kunna vara så där dålig! 

*Vi har nyligen varit och ta blodprov för att kolla upp eventuella matallergier. Ett värde var för högt, så han har varit och tagit tre blodprov för att kolla om det sjunker av sig själv. Och det har inte varit roligt alls att ta dem! Han är allergisk för mjölk, trots att proverna inte visade det. Förhoppningsvis behövs inga fler prov nu. 


Hela denna vecka ska jag ut med Ninas hund på förmiddagarna. Inte mig emot, både jag och Ossian får frisk luft och Vixie får sällskap! Idag har jag målat Elliots rum. Hos oss går inte barn och tapeter ihop alls! Ett flera kvadratmeter stort hål på en mönstrad vägg - inte bra! Så nu har vi rivit tapeterna, och börjat måla. Hög- och lågsängar har jag också lyckats komma över, och de ska också målas. Men denna vecka prioriteras städning och bakning, för på lördag har vi kalas. Fullt upp, fullt upp, men på nåt sätt roligt ändå. Ibland känner jag mig som sjutton år, men nu känner jag mig vuxen med all stress, haha. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar