måndag 9 januari 2017

ÅRET 2016

Jag tänkte att jag kör en kort genomgång av året 2016. Det var ett dåligt år för världen, men bra för mig.

Januari

Jag hade nyss plussat, och var i vecka 4-5 i början av januari. Vi var alla förkylda och sov dåligt, men tog oss ändå ut en tur på isen. Jag jobbade på som vanligt, bakade en supergod espressocheesecake och var lite hemlighetsfull här på bloggen. Jag bloggade också om vår trädgård och lite inredning.Februari


Denna månaden bloggade jag knappt. Jag var trött, illamående och hade förfärlig halsbränna. Jag jobbade på, och bokade en hotellweekend. I slutet av månaden hade jag nått vecka 12+0, varit på ultraljud och avslöjade graviditeten. Då bloggade jag faktiskt ganska mycket om graviditeten so far, och lite tillbakablickar på mina två andra graviditeter.


Mars


Jag och Lennart åkte till Uleåborg och sov på hotell två nätter. Vi hade riktigt roligt, det var en fin helg, men jag mådde ganska dåligt, och hade råkat på en ordentlig förkylning också. Så när jag tittar på bilderna därifrån börjar jag nästan må dåligt, tyvärr, trots att det egentligen var riktigt trevligt.
Det var också dags för mitt andra rådgivningsbesök, och jag fick höra hjärtljuden för första gången. Ungefär här någonstans blev mitt blodtryck riktigt dåligt så fort jag stod upp eller gick, och jag blev riktigt yr och svimfärdig. En dag på jobbet säckade jag faktiskt ihop och spydde. Blev sjukskriven, men försökte hålla humöret uppe för jag var ju så himla glad över knodden i magen! 
Magen började ta form, och ni fick första magbilden.


Sliten var mitt förnamn. Jag sov som en kratta, fick foglossing ordentligt och graviddepressionen hittade mig. Här var det svårare att hålla humöret uppe. 
Dock blev jag förstås glad när jag började känna rörelser, i vecka 16.

April

Jag tog en loppisrunda och hittade en massa kläder och grejer till bebben. Jag pratade mycket om förlossing, gick igenom mina förra förlossningar många gånger och började förstå hur jag ville tackla den den här gången. Depressionen blev värre. Det var som om någon tömde en säck med krämpor över mig, för jag hade typ allt som finns. En av de värsta månaderna på året!


Magen växte! Vi hade överraskningskalas åt mommo som fyllde 75 år. Jag åt isglass hela tiden! Och så var det dags för ultraljud, och som jag redan hade varit 99% säker på, så låg där en pojke i magen. Redan här började jag tro att det skulle bli en stor baby.

Maj

Ynka två inlägg på bloggen, tog nämligen en månads bloggpaus. Funderade mycket på namn, och köpte en båt sådär väldigt spontant. Ni vet, som man gör ibland.Kollade igenom alla gosiga babykläder ofta, och försökte förstå att vi skulle få en liten person till i familjen.

Min lillasyster gifte sig också! Bloggade ju inte om det förrän i juni, men bröllopet var i maj.JuniVi tog några turer med båten och njöt av sommaren! 


Jag förundrades över hur fantastisk kvinnokroppen är. Glad över babyn, trots allt elände med gravidkrämporna. Hade kalas för Matheo som fyllde 3 år, inredde lite hemma, och firade midsommar vid svärföräldrarnas villa. Eller så var tanken. Vi sov över en natt, men midsommaraftonsdagen fick jag riktigt stark hemlängtan på förmiddagen. Kände mig som en ledsen femåring som ville hem, men vi packade ihop och körde hem innan det allra värsta regnet kom. Väl hemma dukade vi fram en riktigt fin midsommarlunch, och allt kändes bra.Var också på rådgivningsbesök, och fick veta att magmåttet var stort. Jag som redan innan var lite orolig för att bebben skulle vara för stor där inne, fick löfte om tillväxtultraljud om måttet var för högt också nästa gång.

Här pausar jag. Fortsättningen kommer förhoppningsvis imorgon, lite svårt att veta när man kan sätta sig vid datorn när man har en liten att ta hand om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar