onsdag 14 september 2016

En vecka gammal

Idag är det en vecka sedan jag blev trebarnsmor. Ossian har verkligen blivit en del av vardagen nu för oss alla i familjen. Det sägs ju att största omställningen är när man får första barnet. Då är precis allting nytt, man är osäker på så mycket och livet tar sig en helomvändning. När det är andra barnet går allt lättare, för det är inte längre nytt. Den största omställningen är väl att man har två barn som ska ha uppmärksamhet, när man tidigare kunnat lägga all fokus på det äldsta. Tredje barnet sägs mest hänga med, och så är det nog. Nu är det inte möjligt att helt dyka ner i babybubblan, för de två äldre behöver ju sina dagliga rutiner, de ska till dagis, de vill ut och leka osv. Nu har det ju bara gått en vecka, och trots att jag delvis är i babybubblan ännu och njuter av babygos och amning, så fortsätter vardagen som vanligt.Igår hade vi hembesök från rådgivningen. Barnmorskan hade med sig vågen, i och med att Ossian nästan hade gått ner 10% av födelsevikten vid två dygns ålder. Det var därför vi inte fick åka hem efter den läkarkontrollen, utan läkaren tyckte att vi skulle stanna kvar ännu en tredje dag och ge tilläggsmjölk med tre timmar emellan. Men hur som helst så hade han gått upp lite mer i vikt till kvällen på dag två, så en annan läkare tyckte att vi visst kunde åka hem. Igår då på hembesöket så hade han gått upp 250 gram på bara fyra dagar, så mitt konstanta ammande har gett gott resultat! Allt såg riktigt bra ut med Ossian, navelstumpen satt fast pyttelite ännu, han har fin färg och verkar riktigt välmående. Jag själv mår också bra, inget extra alls.
På kvällen föll hans navelstump, så ikväll ska vi bada honom för första gången. Jag hoppas han gillar det, det är så mysigt när de ligger där i badbunken och är alldeles lugna och det syns att de njuter.


I förrgår var vi också på första vagnpromenaden, hela familjen. Vi gick i sakta mak till en lekpark här nära. Det var riktigt skönt att komma ut igen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar