onsdag 16 december 2015

Vinterbröllop

Jag fick en fråga härom dagen.

Hej! :) Läste att ni gifte er på vintern. Vi gör det även och får så mycket kommentarer som t.ex.: Nemen uusch.. vad kallt. Det är ju int alls lika fint att gift sig på vintern som på sommaren. O.s.v. Blir så trött på allt detta.. När det handlar om ens egen stora dag och folk ens teks säga nå sånt.. Upplevd ni det samma? Och har du något tips inför vinterbröllopet som man kanske glömmer bort?

Hej Moa!
Vilka tråkiga kommentarer! Det är ju ni som väljer när ni ska gifta er, synd att folk inte accepterar det. Ingen har sagt något negativt alls om att vi gifte oss på vintern.
Vi gifte oss på vintern av några orsaker. T.ex. så ville vi inte ha varmt och svettigt, som det ju ofta är på sommarbröllop. Våren ville vi inte gifta oss på, för det är snöslask överallt, kala träd och så är det så grått. På hösten regnar det oftast. Så det kändes som att vintern blir perfekt för oss. Och sen så gifter sig ju "alla" på sommaren, och vi gillar att vara lite tvärt emot.
Några saker att tänka på är att det är mörkt, så om ni tycker att det är viktigt med bra bilder från bröllopsfesten så kan ni ju tänka på belysningen där. Vi hade kanske aningen för mörkt, så en del av bilderna är tagna med blixt = usch. En annan sak är att du kanske vill ha någon fin pälskappa eller något när ni kommer ut ur kyrkan. Att stå med bara klänning i -10 grader i flera minuter medan folk tar bilder kan vara ganska kallt. Eventuellt kan du ha varmare skor på dig i kyrkan, och byta till ett par finare när ni kommer till festlokalen.
Något mer kommer jag faktiskt inte på. Någon annan som gifte sig på vintern, och har bra tips till Moa? 

2 kommentarer:

  1. Vi gifter också på vintern - prick om en månad faktist... Vi har också bara fått positiva kommentarer, bla folk som e trötta på svettiga sommarbröllop och som tycker vintern är unik då just "alla" gifter sej på sommaren. Hoppas bara att snön hinner komma tills januari... Tips sku just va att ha varma kläder å skor å just fundera me fotografering å mörker å så. Se till så de finns ställen att hänga gästenas rockar på festplatsen. Kanske servera varma drycker, vi tänker ha en hot chocolate bar :) Och tomtebloss då vi kommer ut ur kyrkan, iställe för ris. Köp dekorationer efter julen då allt e på rea ;) Kanske ha filtar tillgängliga ifall nån får kallt? Yes!

    SvaraRadera
  2. Vilka bra tips! Tack för dem :) hoppas ni får snö, det låter som ett underbart bröllop! :)

    SvaraRadera