tisdag 7 juli 2015

Chokladcheesecake

Här kommer receptet på chokladcheesecaken. Tänk på att baka den dagen innan servering.

Ingredienser:

Botten: 
200 g Digestivekex
3 msk smält smör

Fyllning:
250 g mjölkchoklad
800 g Philadelphiaost
1 dl socker
3 msk maizena
4 ägg
2 dl créme fraiche

Glasyr:
1½ dl tjock grädde
50 g mjölkchoklad
50 g mörk choklad

Körsbärskräm:
200-300 g körsbär
1 dl körsbärssaft, eller annan röd saft
1 msk maizena
2 msk vatten

Gör så här:

Placera en ugnsfast form med ca 2 cm vatten i längst ner i ugnen. Sätt ugnen på 175 grader. Kör kexen till fina smulor i matberedare, rör ner smöret och blanda. Tryck ut blandningen i en rund form med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter. Grädda i 10 minuter och låt svalna.

Smält 250 gram mjölkchoklad och låt svalna något. Rör osten mjuk och luftig med elvisp och tillsätt sedan socker och maizena. Vispa i äggen ett i taget, vispa minst en minut mellan varje ägg! Rör i créme fraichen och chokladen. Häll smeten i formen, och grädda ca 60 minuter, eller tills de precis stelnat i mitten. Låt kakan svalna och ställ den i kylskåp över natten. Ta bort kanten, och lägg kakan på en fat.

Värm grädden, och dela den i två skålar. Lägg mjölkchoklad i den ena, och mörk choklad i den andra. Rör om tills chokladen smält. Ringla över kakan med en gaffel.

Kärna ur körsbären och dela dem. Värm saften och red den med maizena utrört i vattnet. Rör tills den tjocknar, och tillsätt körsbären. De ska bara täckas av krämen. Låt kallna och servera med kakan.



Mina egna tips: om du vill ha en ordentligare chokladsmak, så lägg hälften mjölkchoklad och hälften mörk choklad i kakan. Krämen kan också göras med andra bär, t. ex. jordgubbar. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar