tisdag 28 oktober 2014

Välsignelsen

Hur gick det till här i söndags? Då vi välsignade vårt hem. 

Så här står det på evl.fi om välsignelse av hem: 
"När ett hem välsignas tackar vi Gud och ber om välsignelse för dem som bor i hemmet, och om att kärlek ska få råda i hemmet." 
Det är inget mer invecklat än så, att t. ex. en predikant eller präst kommer och välsignar ens hem. 

Så varför gör man det?
Nå, som det sades hos oss på söndagen, så är det viktigt att vi ser uppåt, mot himlen, och inte bara här på jorden. Vi är ju på väg mot himlen, och det är så enkelt att fastna i detta jordiska livet. Därför känns det viktigt för oss att Gud har välsignat vårt hem, så det inte bara blir en del av vårt jordiska liv. Vi vill ju att Gud ska vara med oss överallt, speciellt hemma! 

Vad sa predikanten då? 
Jo, han pratade om hur viktigt det är med förlåtelse, att läsa Bibeln, att lära sina barn Guds ord och uppfostra dem till att tro, hur bra det är att vi gör detta, hur sällan det görs numera osv. 

Vad gjorde vi annat då?
Vi sjöng några psalmer, bad Fader vår och fick Herrens välsignelse. Och så hade vi ju bakat massor med blåbärspaj, som serverades med en massa vaniljsås, mini chocolate chip cookies, och lite annat smått. Så vi åt och drack och pratade pch skrattade efteråt, och barnen sprang omkring och lekte. 

Jag vet att det kanske låter hur konstigt som helst för vissa, att man gör sånt. Men för mig är det här väldigt viktigt och personligt, så jag ber er att hålla bort eventuella negativa kommentarer. Det här är min tro, inget kommer liksom att ändra på det. 

10 kommentarer:

 1. Fint! :)
  Vill även påpeka före alla som e kritiska mot "lessare" börjar kommentera konstiga saker, att detta inte är nåntin som bara hör till laestadianismen, utan till kyrkan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är rätt. Jag tror det stod att detta kan göras av en präst, församlingsanställd eller en församlingsmedlem på evl.fi :)

   Radera
 2. Tack för inlägget :) Nej vad ska man nu kommentera illa om detta? Klart ni ska göra något som är viktigt för er, ett hem ska ju kännas tryggt och det gör det helt säkert nu efter välsignelsen :) Hoppas ni ska trivas i ert nya hem :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var så god! Ja, det känns tryggare nu på nåt sätt :) ja, vi trivs som fiskar i vattnet ;)

   Radera
 3. Lycka till i ert nya hem, alla ska göra det som dom tycker att känns rätt! Har aldrig hört förr om välsignelse av hemmet, fastän jag själv är lestadian :) Ni har ett så vackert hem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha! Nej, det är nog många som inte hört talas om det förut

   Radera
 4. Har int helde hört om i na förr men he ju så viktit och en otrolit fin sak! "Välsignat är det hem förvisst, som har sitt allt i Jesus Krist.." All lycka till er! :) /Susanna

  SvaraRadera
 5. De enda ja har hört om att ha gjort e e Ove, o Vonni sa att de o har gjort e. He e faktiskt fint! :) tack tack!

  SvaraRadera
 6. Matilda Åkerlund1 november 2014 09:12

  Vi välsignade också vårt nybyggda hus i samband med vår sons dop. De var jätte fint!

  SvaraRadera
 7. Jo jag har hört om det, något jag tänkte göra också i framtiden :)

  SvaraRadera