onsdag 2 juli 2014

Matheo på sjukhus

Det senaste dygnet har varit mindre roligt. Vi reagerade igår på att Matheos mage var riktigt uppsvälld, och stenskarp. Vi bestämde oss snabbt för att vi åker in och kollar till sjukhuset, för att vara på den säkra sidan. Vi fick åka direkt till Kokkola, eftersom de har stäng barnavdelningen i Jakobstad. Vi blev tagna på allvar, och det tog inte länge innan vi fick träffa läkaren. De röntgade, kollade med ultraljud, kände och klämde, och konstaterade till sist att Matheo har magen full av luft, som av okänd orsak inte sluppit ut.


En slang lades in genom näsan till magen, och de försökte få ut luften. Det lyckades inte riktigt bra, så de tejpade fast slangen och sa att han får sova där under natten. Han fick också en kanyl mitt på huvudet så han fick lite vätska eftersom han inte ville dricka alls på sjukhuset, samt värkmedicin i dropp. Han hade inte alls ont i magen, men sjuka ben efter att ha fått sina vacciner igår. 
Update: jag märkte att hans mage var svullen innan vi for till rådgivning!


Imorse var magen mjuk och som vanligt, så efter att ha kollat blodprov, känt och klämt lite mer så tyckte de att vi får åka hem. Matheo är frisk och glad, så nu ska vi bada och sen mysa lite extra innan läggdags. 
2 kommentarer:

  1. usch då, stackars liten :( Konstigt att han blev sjuk samma dag som ni tagit vaccin? :O

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, nej, nej. Inget konstigt. Magen hans var uppsvälld redan innan vi for till rådgivning.

      Radera