torsdag 5 juni 2014

TBT - Random bilder från förra sommaren


Elliot myser med magen.


Rabarberpaj med glass.


Hängmattan för två personer. Lag upp den för några dagar sen.


Grillat.


Glass med jordgubbar och chokladsås.


Swimmingpölen.


Magen.


Innan vi for till bb. 


Nöjd och nervös innan värkarna började.Tre dagar gammal.


Elliot ville också klippa gräset.


Oj vilka mängder isvatten jag drack den sista månaden.


Solar magen fast man inte får.


Midsommar 2013. Matheo var 5 (?) dagar gammal, så vi var hemma och grillade. Så gott!


Lilla Morris.


Mor och son.24 kommentarer:

 1. Ååh va mini Elliot va tide, ha e ändra så myki! <3 Snart får ja semester, tå ska vi hänga ilag, visst!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ha sir faktist lill ut. Ååh när får du semester? Tror vi kombe ti varana dag ;) <3

   Radera
 2. Ååh, blir så glad att de finns såna som du idag, ung mamma som är för vaccin! De e så sällsynt idag, speciellt i österbotten/jeppistrakten. De finns så många bevis på att sjukdomarna man vaccinerar mot har gått ner i antal, men har de verkligen konkret bevis på att vaccin ORSAKAR dedär krämporna och sjukdomarna som de påstår att man får om man tar vaccinen? Skulle inte tro det!
  Efter att ha läst detta blev jag ännu mer säker på min åsikt, JÄTTEbra "artikel" med många länkar som man kan läsa vidare: http://www.iflscience.com/health-and-medicine/dear-parents-you-are-being-lied
  Skulle man nånsin förkåta sig själv om ens barn dog i tex tuberkulos, polio eller annat, för att man inte gett vaccinet åt han/hon? Inte jag iaf!
  Kram till dig minna, ha en skön sommar! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahah förlåta* skulle det såklart stå, lät väldigt äcklit då de blev fel ;)

   Radera
  2. Blir glad av din kommentar! Ja, ibland känns det som om jag är ganska ensam om att vaccinera. Vad är det som händer i denhär trakten? Snart kommer sjukdomarna hit, eftersom fler inte vaccinerar, och då kommer jag att vara såå nöjd att jag vaccinerade, samtidigt som jag kommer att vara ledsen när så många "bekanta" barn ligger sjuka, får hemska följdsjukdomar eller i värsta fall dör. Usch! Nej, jag känner verkligen att jag gjort rätt, och jag önskar att föräldrar verkligen läste på på pålitliga sisor och böcker, samt pratar med rådgivningen. Men det känns som att de flesta bara läser på-en-viss-skrämmande-sida, blir rädda och tänker att de aldrig skulle riskera att deras barn får någon hemsk bieffekt av vacciner. I framtiden vill jag inte säga "vad var det jag sa!" Utan hellre "vilken tur att du ändrade dig".

   Radera
  3. Jamen precis!! Tänk va hemskt om allt möjlit kommer hit! Var och varannan bekant har nån som blir sjuk. Usch va jobbit, jaa jag kommer nog verkligen vaccinera mina barn också. Man måste sluta läsa skräckhistorierna, och att tex. autism skulle orsakas av vaccin, DEN forskningen skulle jag vilja läsa och få svart på vitt att de verkligen e de son e orsaken! Tur att vi själva får välja vad vi gör med våra barn!!! :)

   Radera
  4. Många föräldrar i usa har fått bekräftat och ersättning för att deras barn har blivit autistiska av vaccin.

   Radera
 3. Sku du minna kuna berätta vilka tillförlitliga källor du förlitar dig till då? För visst förlitar du dig till nå källor? Inte litar du väl blint på hälsovårdarna bara?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej anonym, läs länken jag skrev i första kommentaren +länkarna som finns på den sidan så kanske du får dig en funderare :) hälsn. Anonym #1 och #2

   Radera
  2. Ursäkta men heter du också minna? :)

   Radera
  3. Haha alltså ja sa bara att du sku läsa de å få dej en funderare. Tror att minna håller med om flera av de punkterna som står där. Men kanske du int ids läsa fö då kan du ju ändra uppfattning, å du verkar väldigt bestämd på din åsikt :)

   Radera
  4. Absolut. Jag har läst på flera olika ställen, men kan ge några länkar. Jag litar nog rätt så bra på hälsovårdare, men i just denna fråga har jag också sökt information själv. Det har visat sig att allt mina hälsovårdare har sagt också har varit sant :)
   http://www.rikshandboken-bhv.se/Texter/Vacciner/Difteri-tetanus-pertussis-polio-haemophilus-influenzae-typ-b-/

   http://www.rikshandboken-bhv.se/Texter/Vacciner/Massling---passjuka---roda-hund--/

   http://www.folkhalsomyndigheten.se/amnesomraden/smittskydd-och-sjukdomar/vaccinationer/hur-fungerar-vacciner/

   Jag har också läst på finska sidan rokote.fi.
   Och en massa andra, men här är några exempel.

   Radera
 4. Vem har svart mot vitt att vaccin hjälper/fungerar mot sjukdomarna då ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svart på vitt? Hmm, det räcker väl med att man "ser" sig om i världen för att fatta att de hjälper.

   Radera
 5. Jag tycker också att det är en självklarhet att man litar på sin hälsovårdare. Våra föräldrar har ju gjort det och de flesta av oss som är föräldrar idag är ju vaccinerade. Och många av oss är ju autistiska, eller hur?
  Har man österbottniskt blod i ådrorna, så behöver man inte ens ha yrkesutbildning idag, för att vara "smartare" än läkarvetenskapen, verkar det som.
  Att hänvisa till artiklar på vaccin.se, är som ett aprilskämt tycker jag. Har någon tänkt på varför nätbanken öppnas, varje gång man klickar in på sidan?
  Att cancer kommer att öka i framtiden, tvivlar jag inte på en sekund. Vi är uppkopplade 24/7 och mitt i detta moderna trådlösa samhälle vistas vi, våra små älsklingar och ofödda barn.

  Så kämpa på Minna, hälsar en mamma till tre kärnfriska, vaccinerade barn.

  SvaraRadera
 6. Vilken bra kommentar Lena, håller med till 100% :)
  Och att skylla tex. Autism på vaccin när största procenten österbottningar gifter sig och får barn med nån släkting är också som ett aprilskämt när det är bevisat att sjukdomar kan bero på föräldrarnas likadana gener. T.ex. incl som är dödligt finns bara i finland, och vad beror detta på? Jo att föräldrarna är släkt, inte att man vaccinerat sina barn.
  Jag tror att denna vaccinhysteri kommer vända sen när sjukdomarna börjar öka igen och folk inser att vaccinerna visst var bra :)

  SvaraRadera
 7. Har någon av er läst innehållsförteckni gen och bipacksedeln på ett vaccin? Hur många är det inte som har allergier idag och sjukdomarna kan komma senare i livet.

  SvaraRadera
 8. Oj va man blir lessen. Sku bara kona gråt tå man läser all kommentare. He e så hemskt va man ger små oskyldo barn. Sprutar in gift. Vet ni va vaccin innehåller? Kan nog skriv åt er: natriumglutamat tungmetaller formaldehyd färgförtunning antibiotika kasein celler från aborterade människofoster bakterier förorenade djurvirus som orsakar cancer kylarvätska lösningsmedel desinfektionsmedel. Ojojj, det är bara för hemskt. Att de stackars små ska få i sig sånt här!! Och det med autism tycker jag nog att är svart på vitt, ett exempel här: ett folkslag i usa vaccinerar int enligt deras tradition elr "tro" å inga autistiska barn finns där heller. Lika så i ett land där det åxå är fel att vaccinera kmr tyvärr int ihåg var, inga autistiska barn! Och i många fall där var barn får polio, difteri m.m. Så har det konstaterats att de barn ÄR VACCINERADE!! Så läser man bipacksedeln på vaccinet de har fått för de olika sjukdomar, så står det tydligt och klart polio, difteri osv. Heeelt sjukt! Det man vaccinerar mot står på bipacksedeln. Man kan int annat än skratta hur sjuka mänskor det finns. Men det tror man helt hårt på bara.. Jag önskar att folk skulle inse det livsfarliga med vaccin, så vi skulle få bort all dessa sjukdomar. Och så små ren som alla allergier, pollenallergiker, astma och allt annat smått man kan reagera på som blir allt vanligare å vanligare pga alla dessa "nya" vacciner som man ger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va BRA skrivet!!!!

   Radera
  2. Jo, jag blir också ledsen när jag läser detta, för det är ju inte hela sanningen som du anonym skriver heller.
   För mig är det inte en ”festdag” när barnen ska vaccineras. Men av två dåliga alternativ, väljer jag ändå att göra det. Varför? Jo, vi reser inte så mycket, men vi och våra barn är dagligen i kontakt med människor från andra kulturer och sådana som reser mycket. Alltså lever vi hela tiden i riskzonen att vi ska bli smittade av allvarliga sjukdomar.
   Vi ger ju inte heller alla ”nya” vacciner åt dem, utan de får den ”gift” som vi själva har fått som barn och som har testats i tiotals år. Jag håller med om att vaccinet Pandemrix, var ett dåligt val av myndigheterna. Men svininfluensan i sig kan vara en allvarlig sjukdom. Själv blev jag mycket allvarligt sjuk i följdsjukdomar och blev i sista stund intagen på sjukhus.
   När det gäller det HPV-vaccin, så är också min åsikt att det inte behövs. Det gäller det bara att vi som föräldrar lyckas i vår moraluppfostran.
   Jag är också medveten om vad vacciner innehåller. Men nu innehåller ju inte ALLA vacciner ALLA nämnda ämnen. T.ex. aborterade människofoster, ja fy och tvi säger jag. Men vem har gett Havrix åt sina barn? Inte så många antar jag, eftersom det bara ges på eget initiativ om man ska resa till nåt tropiskt land. Om man vill vaccinera sig mot hepatit, borde finnas andra vacciner med annat innehåll, vet tyvärr inte vad det heter.
   Sen är det ju inte heller fråga om att man ”matar” sina barn med vaccin, utan de får en liten dos. T.ex. natriumglutamat får säkert många barn i stora mängder dagligen, när vi ger (det vi tror) vanlig mat åt dem.
   Sen är ju allt relativt, men hur gärna vi än vill, så kan vi omöjligt skydda våra barn från gifter. Klär vi våra barn i 100% ekologiska kläder eller shoppar vi i billigkedjorna? Vilka hudvårdsprodukter och rengöringsmedel använder vi? Hurudana(plast) leksaker köper vi åt våra barn? Hur inreder vi våra hem; är allt inhemskt och ekologiskt eller billigt IKEA-skräp? Listan kan göras så lång som helst och alla gör vi våra val.
   Jag är också medveten att vaccinen inte är heltäckande. Men mina matematikkunskaper säger att t.ex. 70% skydd är bättre än 0%.
   ”Så läser man bipacksedeln på vaccinet de har fått för de olika sjukdomar, så står det tydligt och klart polio, difteri osv. Heeelt sjukt! Det man vaccinerar mot står på bipacksedeln. Man kan int annat än skratta hur sjuka mänskor det finns. Men det tror man helt hårt på bara..” Jo, naturligtvis är det ju så! Hur skulle vaccinen annars kunna fungera? Kroppen måste få försvagade virusstammar av sjukdomarna för att bli immun och undvika att bli smittad av en riktig stam. Eller kan nån förklara bättre hur vaccin fungerar?
   När det gäller allergier och dyl. så vill jag påstå att det ofta också är genetiska. Tack och lov har våra barn ännu inte visat symptom på sånt, men många bekanta som allergiska barn, har själva eller har haft samma symptom.
   Jag ursäktar att inlägget blev långt, för min del avslutar jag debatten här. Jag önskar er alla kärlek och frid, vi vill alla våra barn det bästa.

   Radera
 9. Många idag är helt ovetande om sanningen bakom vaccin. För att få en heltäckande bild borde man först se tabellerna hur det såg ut INNAN man började vaccinera! Saken är den att i samband med att folket blev mera medveten om hur man skulle sköta hygienen, sin egen, när det gäller mattillredning men oxå inom sjukvården, man blev mera kunnig, i tabellerna framgår det att sjukdomarna vi vaccinerar oss mot redan då höll på att sjunka! Då insatte man vaccinerna och därför blir vi idag lärda om hur bra vaccinerna var som fick bort alla sjukdomarna..!
  Sedan kan man ju undra hur sjukdomarna scharlakansfeber och tyfus inte heller längre finns fastän det inte finns vaccin mot dessa!!!
  Måste oxå bara få fråga varför vaccin.me-sidan inte räknas..där samlar kunniga människor inom området in ny färsk information(jo, visst bara kritisk) angående vaccin samt att där finns många många berättelser av föräldrar till barn som har råkat illa ute av vaccin, som man kan bevisa att har uppkommit efter vaccinering! Så konstigt att detta inte räknas..föräldrar vill sina barns bästa och vill på detta sätt sprida vidare om vad som drabbat dem.. Jag tycker det är synd och skam att det inte räknas som fakta, som verkligen är svart på vitt! Tack för mig.

  SvaraRadera
 10. Naturligtvis har hygienen en mycket viktig del och därmed har sjukdomarna minskat. Men tyvärr har inte alla länder i hela världen samma nivå på hygien och sjukvård som vi har i Finland, därför finns sjukdomarna kvar. Och vi reser land och rike runt som aldrig förr...

  Scharlakansfeber var mycket vanligt här bl.a. på 80-talet, numera förekommer bara enstaka fall numera. Men jag har nog inte hittat nån källa att den skulle vara utrotad.
  Samma gäller tyfus. Det sprids ju bl.a. med loppor och löss och sådant har vi ju som tur inte så mycket av här. Men det förekommer fortfarande i delar av Asien, Afrika och Centralamerika. En orsak till att det inte har varit så stora epidemier på sistone, är väl att man numera känner igen symptomen och att man kan behandla det med antibiotika.

  SvaraRadera
 11. Nu är jag väl den enda som inte kommenterar om vaccin här, haha. Men ÅÅÅH vad fin babymage du hade, ser nästan ut som du satt en boll under tröja. Så rund och "fin form":) verkar ha värsta prego-magefetish men bara nästan ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, ja jag var väldigt nöjd med magen, älskade att se den i spegeln och kände på den ofta :D tyckte också att den hade så rund och härlig form :) tack ska du ha!

   Radera