tisdag 3 december 2013

Mysmys

Det är så mysigt när det är lite mörkt på morgnarna, då jag tänder all julbelysning. Det blir så härlig julstämning. Mycket roligare att äta frukost då. 
Idag ska Matheo till läkaren för de ska äntligen göra mjölkprovokationen. Jag har också läkartid idag, så Lennart är ledig och åkte med Matheo till sjukhuset. Jag och Elliot är alltså hemma nu och leker. Snart är kaffet klart, och vi ska äta pepparkakor. Mys!


33 kommentarer:

 1. hur fungerar mjölkprovokationen?? ger ni honom någon ersättning nu???
  Tacksam för svar eftersom jag själv har ett barn som antagligen har allergi också.. :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. De ger Nan1, små mängder varje halvtimme och så kollar man ifall de reagerar. Vissa får utslag, de får ont i magen, sover dåligt, tungt att andas mm. Ring till sjukhuset och prata med dem där :)

   Radera
 2. Alla dessa mjölkallergiska barn nuförtiden, kan det bero på vaccinerna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha nej så löjligt. Det går visst att tuta i vaccinmotståndare vad som helst... Båda pojkarna mina var förkylda nyss, kan det bero på vacciner? :O och matheo har sovit dåligt, jag trodde det var tandsprickning men kanske det är pga vacciner? Eller varför inte fråga sig om inte den globala uppvärmningen beror på vacciner nu när vi ändå är igång??? Nej du, jag köper det inte!

   Radera
  2. Intressant diskussion blir det när man har olika funderingar.
   Varför tror du att det inte beror på vacciner att dina pojkar varit förkylda nyss, vaccin påverkar nämligen immunförsvaret t.ex. och allergi är faktiskt ett förgiftningstillstånd. Läs bara t.ex. om vad kvicksilvret (som fortfarande ingår i vissa vaccner) gör för skada i kroppen. Litar du bara på myndigheternas skadliga rekommendationer utan att studera vad som styr (läs mammon) hela världen. Blir du aldrig tveksam så hör du till en viss grupp av befolkningen som är tja va ska man säga - omöjliga kanske?
   Bli nu inte så arg på det här, jag provocerar dig bara för att få dig att tänka mer på ämnet :)

   Radera
  3. Sen så fick nog din Matheo ett "vaccin" K-vitamin redan i förlossningssalen om du nu inte skrivit under att du absolut inte ville han skulle få det. Här följer ett ex. på något du kan läsa igenom; http://www.annawahlgren.com/index.php/view/svenska/sluta-bespruta-spada-barn-kronika-september-2010

   Radera
  4. Nix, jag blir inte arg :) orsaken till att jag vägrar tro att de har nåt samband är att Matheo fick allergin långt innan han fick vaccinerna. Orsaken till att jag inte tror att förkylningarna inte heller har med det att göra är att ALLA barn är sjuka. Vissa ovaccinerade barn är oftare sjuka än vaccinerade barn, och tvärtom. Så det finns liksom inget som helst bevis på att vaccinerade barn skulle vara mer sjuka.
   Sen tror jag inte heller på allt som myndigheterna säger, till exempel är jag nöjd att jag aldrig tog svininfluensavaccinen. Den rekommenderades ju. K-vitaminsprutan läste jag om först efteråt, så den hann Matheo få. Om vi får fler barn tror jag knappast han eller hon får den sprutan.

   Jag kan ändra åsikt, bara jag hittar tillförlitliga fakta på att jag har haft fel. Jag är inte den som är den :)

   Radera
 3. (Tror nog själv inte heller att de har nått större samband, mjölkallergi-vaccin. Men vad vet ja int e ja nån forskare). Men kan du definera "tuta i vaccinmotståndare vad som helst"? Dessutom förstår jag inte vad frågan och svaret har för samband med den globala uppvärmningen? Klart du får ha din åsikt om vaccin liksom jag har min men akta så int nån av dina vänner tar illa vid sig..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menade bara att mjölkallergi och vaccin-samband vore ungefär lika konstigt som om det hade att göra med globala uppvärmningen. Alltså knappast något alls. Matheos mjölkallergi började ju långt innan han fick vacciner (glömde skriva det).

   Radera
 4. Glöm inte att k-vitamin som de ger på bb också är ett vaccin!!

  SvaraRadera
 5. Nej, jag tror inte att k-vitamin ger mjölkallergi. Absolut inte! Å varför ska det vara så mycket diskussion om detta känsliga ämne.. man gör väl som man själv vill med vaccineringen. Alla vill väl sina barns bästa och vi som tror på vacciner (och litar på myndigheterna) ska inte jämt behöva säga varför vi gör det..är det så konstigt att vi tror på vaccinernas verkan?! Blir så irriterad på såna som skriver att "kan det bero på vaccinerna?" Var och en med sitt! Vill ni inte vaccinera era barn... fine! Men döm inte oss som gör det... jag tror inte det är vi som gör dumma bedlut av att låta barnen vacciners.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varje gör som varje vill men man borde alltid tänka över sitt beslut före!
   Orsaken till att diskussioner om vacciner blir så hetsiga är just p.g.a. rädsla och okunskap av vaccintrogna som aldrig läst på om saken och velar i sitt inre vilket beslut de ska ta.
   LÄS PÅ FÖR ALLT I VÄRLDEN och känn er sedan trygg med ert beslut utan att bli stressade på andras åsikter.
   Det enda som är dumt är okunskap!

   Radera
  2. Bra åsikt som kom fram i den senaste kommentaren..
   "Det enda som är dumt är okunskap!"
   Läs på och ta reda på fakta. Och det finns hur mycket som helst med bra och saklig fakta!

   Radera
  3. Det är så roligt att ni säger så.. för det är just vad jag har gjort när det gäller vacciner och därför VILL jag vaccinera mina barn. Skulle aldrig våga lämna bort vaccinerna. Sen beror det ju också på vad man vill läsa om vacciner.. vill man endast läsa det negativa om vacciner? Och ja, det finns minsann mycket skrivet om vacciner.. frågan är bara vad man ska tro på? Jag väljer iaf att tro att med hjälp av vaccinerna kan vi få bort sjukdomar.

   Radera
  4. Men alltså jag HAR läst på om vacciner, och kommit fram till att det är bättre att vaccinera. Visst, det är inte riskfritt, men mycket säkrare än att låta dem förbli ovaccinerade. Här i lilla Finland är det rätt så säkert, men eftersom folk reser fram och tillbaka idag så behövs vaccinerna för att minska smittospridningen. I många länder finns det ännu dessa sjukdomar som vi vaccineras mot, och om alla vaccinerade sina barn så skulle sjukdomarna sakta dö ut.

   Radera
 6. ”På bipacksedeln till Infanrix-Polio+Hib, som är det vaccin barn ges vid 3, 5 och 12 månaders ålder i Finland, kan vi läsa att vaccinet bland annat innehåller aluminiumhydroxid motsvarande 0,5 mg aluminium per dos, antibiotika, formaldehyd och Medium 199 innehållande fenylalanin som är en ökänd komponent i sötningsmedlet aspartam. Vaccinet innehåller också vattenfri laktos. Man kan ju undra varifrån den numera utbredda laktosintoleransen härstammar? Vi får vidare veta att barnet inte får vaccineras om det är överkänsligt mot någon av substanserna i vaccinet. Hur vet man om en tremånaders baby som inte fått annat än modersmjölk är överkänsligt mot dessa substanser? Formaldehyd är en giftig färglös gas med stickande lukt. Ämnet är allergi- och cancerframkallande enligt Kemikalieinspektionen. Frågan är om inte alla människor är överkänsliga mot detta gift? Men detta injicerar vi upprepade gånger i våra små barn med motiveringen att det håller dem friska. Vart har det sunda förnuftet tagit vägen?”
  www.vaccin.me

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt som skrivs på den hemsidan bör läsas med en nypa salt, det är skrämselpropaganda från början till slut. Flera av artiklarna som de skriver har flera gånger blivit motbevisade. Ange annan info från annan källa, tack.

   Radera
  2. Håller helt med Minna! Den infon som kommentatören innan skrivit om behöver inte alls vara vetenskapligt bevisad. Bara en massa olika människor som får skriva sina åsikter och funderingar på den sidan, medans vacciner studerats i flera hundra år. Nej, vetenskaplig info tack...Det köper jag, men inte en massa skräp som skrivits av amatörer.

   Radera
 7. Jag är en trebarnsmamma som bott en tid i de övriga nordiska länderna, och kunnat konstatera att där är inte mjölkallergin lika vanlig. Ändå vaccinerar man sina barn där. Olika mjölkallergier är typiskt finskt, varför kan man ju fundera, men själv skulle jag nog söka boven i mejeribranschen.

  När det gäller kampanjer MOT vacciner, tycker jag nästan att detta blogginlägg som nu sprids via fb ( http://paulas.me/lasvart-2/ ) tar priset. Händelsen skedde för 27 år (!) sedan och inlägget är skrivet för 11 år sen. Finns det faktiskt folk som tror att det inte har hänt nåt inom läkarvetenskapen på snart 30 år???? Resten av samhället har ju stått still under den tiden, eller hur...??? Och källorna sen? Vem tror på blogginlägg utan källhänvisning? Och i vilket (u)-land skedde detta?

  Jag håller med om att det inte är riskfritt att vaccinera barnen, men av två dåliga alternativ, så väljer jag ändå att göra det. Om man vill att barnen inte ska komma i kontakt med farliga ämnen och gifter, måste man ju förvara dem i "glaslådor"...

  SvaraRadera
 8. Du skriver att det inte finns bevis att vaccinerade skulle vara mer sjuka. Det finns flera studier som visar att vaccinerade barn är mera sjuka än ovaccinerade, här är en av dem http://vaccin.me/2011/11/16/studie-vaccinerade-barn-har-upp-till-5-ganger-fler-sjukdomar-an-ovaccinerade-2/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Igen, ange annan källa, litar inte på den sidan det minsta! Dessutom, att de nyss varit förkylda betyder inte att de hela tiden är sjuka. Elliot är ganska sällan sjuk...

   Radera
  2. Läs debatten på dagens tidning då!

   Radera
  3. Debatten som pågår på öt är båda amatörer inom området.

   Radera
 9. okej ska ge några andra källor, http://www.vaccineinjury.info/vaccinations-in-general/health-unvaccinated-children/survey-results-illnesses.html

  http://healthfreedoms.org/2011/10/14/big-study-vaccinated-kids-2-5-more-diseases-than-unvaccinated/

  http://journal.livingfood.us/2011/05/26/alarming-new-studies-50-of-u-s-children-have-chronic-illnesses-21-developmentally-disabled/

  Nu menar jag inte att just dina barn är mycket sjuka för det upplever jag inte (vad man läser i bloggen). Men ville bara skriva då du skrev att det inte finns bevis att vaccinerade är mera sjuk. Hade bra :)

  SvaraRadera
 10. Nu måste vi ju oxå alla komma ihåg, ALLA vill vi ju våra barns bästa!!! Sen måste vi som föräldrar överväga olika saker o beslut vi ställs inför i deras liv, så länge barnen inte själva rår över att ta beslut...! Tanja

  SvaraRadera
 11. Bygg upp immunförsvaret i stället med hälsosam mat och vitaminer i stället för
  at spruta gift i era barn..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland räcker ju det inte till. Är de nångång sjuk själv? Använder du vanligt smink, schampo, hudkrämer? Tänker du på vilken sorts plast dina barns leksaker har? Vistas du i stan? Utsätts du för passiv rökning? Gifter finns i allt.

   Radera
  2. Vi utsätts för vem vet vad men kroppen är Herrens tempel och vi är skyldiga att försöka hålla bort giftigheter från den, det är han som sen hjälper eller stjälper oss med sjukdomarna.

   Radera
 12. Malena: Jag läste genom blogginlägget och kom över en kommentar som jag tyckte var bra skrivit:

  Själva grejen är att man ska hålla sig informerad innan man gör något som tolkas som självklart. Såg att någon skrev att detta var propaganda, men vad är inte propaganda om inte det ni själva går på, att man måste vaccinera dig etc. Bara för att det blivit ”självklart” är det inte rätt eller ofarligt. Tänk på ”the bigger picture” som någon sa här innan, vem tjänar egentligen på att du vaccineras? Du eller de som ligger bakom vaccinet. Bara de senaste åren har det ju varit kaos kring flera olila vaccin bl.a. gardasil och den mot svininfluensan. Detta är IDAG år 2013, samma som då, på 80-talet. Era argument håller inte. Jag undviker i princip alla vaccin och klararg fint, medan de jag känner som tagit massa onödiga vaccin mår dåligt. Jag skäms så himla mycket över den okunskap som finns kring detta idag och att människor köper att det är helt ofarligt pga att, vaför egentligen? Det är inte ens vetenskapligt bevisat att det fungerar, vem hann svininfluensa-vaccinet testas på innan? Fanns det någon vetenskaplig grund för att den fungerade och var ofarlig? NEJ. Tänk om, tänk rätt. Där är folk som tjänar på folks naivitet, okunskap och ohälsa, tyvärr

  SvaraRadera
  Svar
  1. DET DÄR SADE PRECIS DET SOM JAG OCKSÅ VILLE HA SAGT- Grattis till en toppkommentar!

   Radera
 13. Men nu handlar det ju inte om att någon skulle ta alla vacciner som erbjuds. Det handlar om de vanliga folkvaccinerna dom de flesta av oss föräldrar också har.
  Visst ta inga vacciner, men stanna då hemma i finland. Ute i världen finns dessa sjukdomar, redan i europa finns t.ex. Mässling.

  Dessutom är allting relativt. Ge ditt barn en mpr-vaccinspruta, rök nära ditt barn, ge processerad mat åt ditt barn, fyll ditt hem med giftiga kemikalier..
  Livet är fullt av val och alla gör vi det vi tycket är bäst för vårt barn!

  Mitt barn är vaccinerat, men inte för att jag vill förgifta honom, utan för att jag vill ge honom det skydd som jag också har, för vi reser och det ska han också kunna göra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra skrivet! Vill också kunna resa med pojkarna när de är äldre, och som jag skrev: sjukdomarna kanske inte finns så mycket just i Finland, men de finns ute i världen. Så i och med att folk reser så sprids de även hit. Jag vill inte riskera att de får de hemska sjukdomarna, och speciellt inte följdsjukdomarna som kommer av .ex. mässling och påssjuka.

   Radera
  2. Eller barnlöshet som påföljd!

   Radera