tisdag 13 augusti 2013

Jeppis Pride

Ja, ingen har väl missat att Jakobstad ska få en egen Pride-festival nästa sommar under Jakobs dagar. Vad tycker ni, är det en bra idé att ordna med något sånt just här, i bibelbältet? Kan det få kristna att ändra syn på homosexualitet? Eller är det onödigt och dumt? Skriv gärna era åsikter om saken!


6 kommentarer:

 1. jag tycker det är bra :) kanske ett sätt att få bort fördomar? alla har vi rätt att älska den man älskar, alla har vi rätt till att uttrycka vem vi är. det är precis vad österbotten och bibelbältet behöver, enligt mig :) jag skrev också om det, där har jag mera utförligt skrivit mina åsikter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. vad tycker du själv om saken?

   Radera
  2. Jag tror int att någon ändrar uppfattning. Alla säger att detta är vad Jeppis behöver, men jag tror att det int kommer att ändra något. Jag hoppas ju att fördomarna ska minska, för alla människor är lika mycket värda oavsett utseende eller sexualitet osv, men alltid kommer många kristna att tycka att homosexualitet är fel. Då får det fast vara 10 Pride festivaler om året, utan att det gör någon skillnad.
   Men ja, om ens fördomarna minskar ens lite är det väl en bra sak, antar jag. :)

   Radera
  3. uppfattningarna tror jag int heller att kommer att ändra, precis som du skrev som svar till den andra så om man har en tro så "överlever" den nog en pride - annars kanske man inte riktigt är övertygad av sin religion... kanske?

   men precis som du säger så hoppas man ju att fördomarna försvinner. vi är alla människor och jag hoppas att alla skulle inse det. vi har alla rätt till att älska den vi vill. man kan ju alltid sätta saker och ting i perspektiv. tänk om det vore andra vägen, att det ska vara man med man, kvinna med kvinna, och sen får inte man och kvinna vara med sig. bara ett perspektiv!

   jag tror att detta är precis vad jeppis behöver, just för att många kommentarer på http://svenska.yle.fi/artikel/2013/08/11/jakobstad-far-egen-pride-festival handlar om att stänga in sina barn i huset sålänge något sånthär sker. det är ju bara att skyffla damm under mattan. som att skyffla undan verkligheten. om alla vore lite med accepterande så sku vi nog leva i en lite bättre värld.
   man behöver inte tycka om det, men man kan respektera varandra!

   Radera
 2. Jag tycker inte att det är en bra sak. Speciellt om något sådant faktiskt får kristna att ändra åsikt. Man kan ju kanske få ett nytt/bredare perspektiv på saken genom festivalen men som kristen borde det inte få finnas ngt annat än Guds ord(Bibeln) som utgör grunden för ens åsikter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men kristna kan ju inte gömma sig för allt det världsliga bara för att man är rädd att man ändrar uppfattning och faller ur tron. Har man en stark tro klarar man nog av att se en hel del, utan att "falla dit".

   Radera